Saturday, October 13, 2012

Hommik

Jälle üks laupäeva hommik, mis algas tööga... Linnast oleks nagu sõda üle käinud, reedesed peojäljed vedelesid tänaval. Vaatasin kuidas vares meeleheitlikult tühja originaali kasti nokaga toksis ja mõtlesin, et see kuradi loll on selline alkoholik, et ei tee solgil ja korralikul õllel vahet. Igavuse peletamiseks mõtlesin välja ühe mängu. Kui kuulsin kingade klõbinat tänavasillutisel siis proovisin ära arvata milline naine neid kannab... Noor või vana, stiilne või mitte.

Püstitasin selleks vastavad hüpoteesid...
1. Mida ebakindlam klõbin seda noorem indiviid.
2. Mida ebakindlam klõbin, seda kõrgem konts.
3. Klõbina kiirus... selle järgi proovisin arvutada vanust. Mida aeglasem seda vanem, ent samas jätsin endale ka väikse mänguruumi, sest tegemist on laupäeva hommikuga.

Vaatluse tulemused:

Indiviid number 1 - kiire ja äärmiselt kindel kõnnak, mõlemad kontsaplekid alles Hüpotees: Keskealine naine, madalal kontsaga, enda eest hoolitsev. Tulemus 100%
Indiviid number 2 - suhteliselt aeglane kõnnak, klõbina vahele jala lohistused. Hüpotees: mingi noor tibin kes on pannud endale liiga kõrged kontsad ja ei oska nendega tegelikult liikuda. Tulemus 66% tibin,  ülimalt kõrged kontsad ja nendega liikumsivõime puudus, ent samas pigem keskealine.
Indiviid number 3 - liikus tossudes kõnnakut ei kuulnud, ilmus ootamtult ja paistis selline olen nii teadalne ja olen nii loodus ja hoolitsen enda eest nii vähe kui võimalik, panen endale suvalised riided kapist selga, peaasi, et on soe.
Indiviid number 4 - pidevad lohistused, üks kontsaplekk puudu, kõnnak ebakindel. Hüpotees 1: vanem halva tervisega naisterahvas. Hüpotees 2: hommikust  walk of shame'i tegev kõrgete kontsadega klubipihv. Hüpotees 2 kehtis.

Kõrvaline tulemus: sotsioloogil ei hakka kunagi iseendaga igav.

2 comments:

  1. Kui sotsioloog masturbeerib, et ole see eneserahuldamine, vaid eksperiment?

    ReplyDelete
  2. Loomulikult, sotcialias on õnneks ruumi alati tõlgendustele... Samas antud olukorras on kindlasti sotsiaalteadlasel rohkem vahendeid mida uurida... Füüsik saab ainult mõõta kulunud aega. Bioloog saab teada, et toimib küll ja seletada kuidas see toimib, mis virgatsained ajus vabanevad jne... Filosoof püstitab küsimuse miks ma masturbeerin? Sotsiaalteadlane saab teha seda kõike ja veelgi enam. Saab püstitada küsimusi ja seda empiiriliselt mõõta... See on sellise teaduse eelis, mis on varastanud filosoofiast teooria ja reaalteadustest meetodid. August Comte on öelnud, et sotsioloogia on selline teadus, mis hoiab kõiki teisi teadusi koos. Pealegi on eneserahuldamisel rohkem muutjuaid ja rohkem põhjustagajärg seoseid kui sinusugune lihtne reaalteadlane üldse on võimeline aru saama :)

    ReplyDelete