Monday, September 19, 2011

Teesid

"Mees, kes ei suuda oma harjumusi jagada, on mees, kes peaks neist loobuma." Ronald

Üleelmise nädala lõpus püstistasin endale neli teesi, nö juhised edasiseks eluks, toon need siinkohal välja, lihtsalt selleks, et saaksin neil silma peal hoida:

1. Tarbin vähem alkoholi
2. Teen rohkem sporti
3. Loen rohkem ja tegelen intensiivsemalt mõttetööga
4. Magan rohkem

Üks nädal pärast teese... Ehk esimese vahekokkuvõtte aeg... Punkt üks oli totaalne möödalask, pigem tarbisin alkoholi rohkem kui tavaliselt. Punkt kaks... Üks hommik tegin kõhulihaseid ja kätekõverdusi ning pühapäeval toksisin veidi jalgpalli, seega tegin sporti rohkem kui tavaliselt, kuid siiski nareuväärselt vähe. Punkt kolm... selles ei esinenund mingit kvalitatiivset ega kvantitatiivset muutust, lugesin ikka sama palju ja mõttetöö oli häiritud. Punkt neli... Nädala lõikes ilmselt magasin rohkem kui tavaliselt, aga olulist muutust siiski ei esinenud.

Kuhu edasi? Ilmselt proovin see nädal täita plaani paremini... Makrotasandi muutused saavad alguse mikrotasandist - tegevusteooria alus. Kui ma juba sellest räägin, siis topin selle jura meelevaltselt Colemani paati* Makro tasandi V. stressis logelev joodik Mikrotasandil toimuvad muutused, ehk tegevused (vaata nelja teesi) Makrotasandi V. täisväärtuslik enesega rauhulolev töökas indiviid - terves kehas terve vaim ja muu pask...

*James Samuel Coleman oli sotsioloog, kes arendas edasi Talcot Parsonsi tegevusteooriat ning tõi välja makrotasandi muutuste seletuse läbi mikrotasandi, mille tulemuseks oli paadi kujuline joonis.

No comments:

Post a Comment